Sosyal Medya

Güncel

S.Arabistan’dan kara harekatı için uluslararası koalisyon şartı

“Eğer Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki (IŞİD karşıtı) koalisyon Suriye’ye kara kuvvetlerini sokma kararı alırsa; Suudi Arabistan Krallığı’nın özel kuvvetleriyle bu koalisyon gücüne katılmaya hazır olabileceğini söyledik.”



Türkiye’nin güney sınırından Suriye’ye bir kara harekatı olacağına dair iddialar ise gündemdeki yerini koruyor. Adana’daki Ä°ncirlik Askeri Ãœssü’ne savaÅŸ uçakları konuÅŸlandıran Suudi Arabistan’ın DışiÅŸleri Bakanı Adel el-Cubeyr, bu olasılığın Uluslararası Koalisyon dahilinde mümkün olabileceÄŸini vurguladı: “EÄŸer Amerika BirleÅŸik Devletleri liderliÄŸindeki (IŞİD karşıtı) koalisyon Suriye’ye kara kuvvetlerini sokma kararı alırsa; Suudi Arabistan Krallığı’nın özel kuvvetleriyle bu koalisyon gücüne katılmaya hazır olabileceÄŸini söyledik.”

Bu arada Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin Ankara ve bölgedeki Kürt güçlere top atışlarına son verilmesi yönündeki çaÄŸrısına Fransa da katıldı. Fransa DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye’de önceliÄŸin terör örgütü IŞİD’le mücadele olduÄŸu belirtildi.

Ayrıca bölgedeki sıcak geliÅŸmelerle ilgili ABD BaÅŸkanı Barack Obama ve Rusya lideri Viladimir Putin bir telefon görüşmesi yaptı. Ä°kilinin geçtiÄŸimiz hafta Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısından çıkan sonuçların önemine atıfta bulunduÄŸu belirtildi.

Toplantıda, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de insani yardım geçiÅŸine öncelik verilmesi ve bir ateÅŸkes rejimi oluÅŸturulmasına dönük kararları etrafında anlaÅŸma saÄŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.